Select Page

Wedstrijdverslag U16 – Olstars vs ZAC

Olstars u16 zet toon in Zwolle

 

Afgelopen zaterdag 11 november reisde de jongens vanuit Olst naar Zwolle. Na uitwedstrijden te hebben gespeeld in Zeewolde en Lelystad was dit wel even lekker, gewoon lekker dichtbij de vertrouwde Hooiberg.

 

Een paar maanden geleden speelde de u16 ook al tegen ZAC, deze wedstrijd werd dik verloren, 34-73. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden.

 

Aangekomen in Topsporthal Landstede werd er enthousiast begonnen aan de warming-up. Er werd daarnaast aandachtig geluisterd naar de tactische bespreking die Sven gaf in de kleedkamer. Na weken trainen was het dan zover om de tactieken uit te proberen tijdens een wedstrijd.

 

De wedstrijd begon machtig, we stonden in no-time 4 punten achter. De u16 werd nog eens even goed wakker geschud, en wist dat er echt hard gewerkt moest worden, om überhaupt kans te maken op de eerste overwinning van dit seizoen. De gebroeders Eggersman gaven een tandje bij en zorgde samen voor een 4-8 voorsprong. Na een paar scorens over en weer en een driepunter van ZAC in de laatste seconde van het eerste kwart eindige de eerste periode in een 13-10 achterstand.

 

Door de coaches werd er nog even flink gehamerd op de offensieve aanval en de tweede kwart kon beginnen. De u16 begon elkaar nog eens te wijzen op de play, dit werkte heel goed, want de drie punter achterstand werd omgewerkt naar een 17-22 voorsprong. De scheidsrechter (tevens ook het tabletmannentje bij de U20 wedstrijd) wees ons nog even op een paar spelregels die volgens hem overtreden werden (maar waar geen één keer voor is gefloten) en het aanvallende spel kon weer doorgaan. De tweede kwart eindige in een nette maar krappe 21-26 voorsprong.

 

De vloek die eerst over Olstars u20 waarbij er heel slecht spel wordt gespeeld in de derde kwart bleek ook te gelde voor de u16, want onze voorsprong werd binnen een paar aanvallen uit handen gegeven, hierdoor stonden wij 33-30 achter. Gelukkig was Manuel daar met een fastbreak waar een fout werd gemaakt door ZAC, waardoor Manuel twee vrije worpen kreeg. Even rust voor de u16 om zich even weer te herpakken. De twee vrijeworpen geraakt en Izak scoorde daarna direct, waardoor de u16 weer voorstond met 33-35. De wedstrijd ging erg gelijk op. Dit gold eigenlijk voor het hele derde kwart, want dit kwart eindige in 40-38 in het voordeel van ZAC.

 

Kristan besloot aan het begin van het vierde kwart om even met wat assistjes te strooien, waardoor er vier keer achter elkaar gemakkelijk gescoord kon worden. 42-47 in ons voordeel. Na een time-out van de tegenstanders kwam ZAC goed terug (48-49), dit bleek alleen niet voldoende. Door scores van Midas, Manuel en Izak liep de voorsprong uit tot 48-55. Wat tevens ook de eindstand was.

 

De u16 nam dus de eerste 2 punten mee naar Olst. Klasse gedaan jongens!

 

Aankomende zaterdag 18 november speelt de u16 om 15:00 een wedstrijd tegen de Snipers uit Zeewolde.

 

MVP: Izak Eggersman (22 punten)

 

~ Sven Linthorst (coach)

Wedstrijdverslag U20 – Olstars vs Jugglers

Triomf in De Hooiberg: Olstars U20 Behaalt Eerste Overwinning tegen The Jugglers U20

 

Na alweer een verliespartij voor de Olstars U20 afgelopen keer begon het er somber uit te zien aan de Hooiberglaan. Wij stonden onderaan met een schappelijk -2 punten, ook opzich een knappe prestatie.

 

De eerste wedstrijd van dit seizoen hebben wij ook gespeeld tegen The Jugglers, toen in Enschede. Daar hadden we gezien dat wij kwalitatief wel beter waren, het was dan toen ook enorm tegenvallen dat we verloorde met 65-45. We wisten dan ook, als we een wedstrijd wilde winnen, moest dat deze wedstrijd zijn. 16:45 uur stonden we dan ook klaar voor de sprongbal in een prachtig aangeklede zaal (al zeg ik het zelf) om te strijden voor de overwinning.

 

De wedstrijd begon heel traag, wij mochten het spel bepalen. Iets wat wij niet waren gewend het huidige seizoen. Net zoals de vorige keer scoorde Matea de eerste vier punten. Samen met een score van Wout stonden wij halverwege het eerste kwart voor met 6-0 (!). Hierna wisten beide ploegen ieder nog drie keer te scoren. Het eerste kwart eindige in 12-6.

 

En dan nu iets historisch. In het tweede kwart is het voor het eerst in een hele lange tijd gelukt om vanuit onze play -ja mensen wij hebben ook een play- te scoren. Een prachtige lay-up bekroonde dit harde werk. We bleven maar scoren en goed verdedigen, waardoor we voor kwamen te staan met 22-6. Om deze mooie helft af te sluiten, werd er door mezelf (een beetje poggen) een buzzerbeater gescoord in de vorm van een driepunter. De u20 ging dan ook met een 29-16 voorsprong in.

 

Tijdens de rust werd ons één ding heel duidelijk gemaakt. NIET VERZWAKKEN IN HET DERDE KWART. Allemaal toch wel een beetje ongerust, omdat het niet de eerste keer zou zijn waar wij de hele wedstrijd verpesten in het derde kwart. Spoiler Alert: Dit gebeurde niet. We bleven maar aanvallen en prima verdedigen, The Jugglers wisten niet wat hun overkwamen, bij iedere wanhoopsdaad van de mannen uit Enschede gaven wij een beetje gas meer. De ene naar de andere lay-up ging erin, wat resulteerde in een 49-29 voorsprong.

 

Het vierde kwart, het publiek was dol enthousiast, maar we bleven op onze hoede, want eerlijk is eerlijk: dit zijn wij niet gewent, dat bij zo voorstaan aan het begin van de laatste tien minuten. We bleven doorgaan en ons spel spelen, fast-breaks en lekker rond passen, samen als team verdedigen en er dan een paar vooruit sturen om het af te maken. Bij een 56-31 tussenstand versliepen wij een klein beetje. The Jugglers scoorde drie keer achter elkaar (56-37).  We lachte even en we gingen door, nog een paar fastbreaks en toen ging de zoomer. 70-37!!! En mooie, grote en vooral verdiende overwinning voor het Olstars u20 team.

 

Eindelijk hadden we gewonnen, wat zorgde wat het nodigde zelfvertrouwen. Dit vertrouwen hebben we zeker nodig, aangezien de volgende wedstrijd tegen de snipende Snipers is.

 

MVP: Wout Ensink (27 punten)

 

~ Sven Linthorst (Speler)

Wedstrijdverslag U20 – Ceres vs Olstars

Flevolandse avonturen van de Olstars: Volharding en dankbaarheid in het gezicht van tegenspoed

 

Afgelopen zaterdag zijn de mannen en vrouw afgereisd naar het buitenland, namelijk Flevoland. Geen zorgen hoor, weer verloren…

 

Alvorens met goede moed en humeur in de auto gestapt, waarbij de reis voorspoedig verliep. Het begin van de wedstrijd is daar en met maar liefst 6 man stonden de dik verdiende Olstars voor het eerst dit seizoen voor met 10 punten. In de time-out tussen het eerste en tweede kwart had onze hotelmedewerker er niet eens een hard hoofd in en begon met de instructies dat we als team zo door moesten gaan. En zo zijn wij gaan rusten met een mooie achterstand van 20 punten.

 

Na eventjes uit te kunnen rusten van de full-court press die de tegenstander getracht heeft te doen, konden we weer ertegenaan. Wederom weer een soort full-court press met rondrennen als, nou ja kippen zonder koppen. Om die reden kwam onze meester van alle elementen op gang en begon de zogeheten ‘toverballen’ erin te gooien (waaronder een airball van de vrijeworplijn). Ook kwam ons team erg goed in het algemeen uit de voeten. De coach, airballmaster, FC Wijhe en de dame waren ook lekker bezig en zo is het derde kwart naar verwachting afgesloten. Het vierde kwart is daar en als je heel goed keek, zag je de conditie vertrekken. Niet gek natuurlijk, omdat er eigenlijk de hele wedstrijd gerend is.

 

Welgeteld 0x de aanval op kunnen zetten door het “spel” van de tegenstander. De wedstrijd is geëindigd in een mooie 95-75, de hoogste nederlaag van het seizoen! Je zou dus kunnen stellen ga zo door.

 

Als laatste wil ik in het bijzonder de volgende namen nog even noemen en bedanken: Red Bull, de coach, huisartsenpraktijk van Lith, Landstede ZAC en natuurlijk Ceres voor de goede sponsoring!

 

MVP: Brandon Rump, 21 punten

 

~ Wout Ensink

 

 

Wedstrijdverslag U20 – WSV vs Olstars

Blamage in Apeldoorn

 

Na drie wedstrijden oprij verloren te hebben ging de U20 met een kleine tegenzin richting Apeldoorn, omdat de tegenstander al zijn wedstrijden had gewonnen. In het oranje gekleed – ja alweer mochten wij ons vertonen in ons mooiste kledij – kwamen wij ruim op tijd aan. Aan voorbereiding geen gebrek dus.

 

Na een lange zoektocht naar een coach heeft onze blessure koning de keuze gemaakt om ons te coachen. Verassend genoeg duurde dit voor maar twee minuten, want Daan bloeide op tot een “fitte” speler. Tijdens deze twee minuten begonnen wij heel sterk. In no-time stonden wij op 8 punten (Matea scoorde de eerste 4(!)). Dit leek alleen wel alles te zijn wat wij hadden, want WSV kwam goed terug. Na een hoop geschreeuw en gemopper vanuit WSV eindigde het eerste kwart in 23-8.

 

In het tweede kwart hebben wij het trieste dieptepunt bereikt om maar 3 punten te scoren. Klasse Daan en Matea voor deze 3 belangrijke punten. Ons energieniveau lag ongeveer hetzelfde als het enthousiasme van de scheidsrechters. Hun gefluit was met een gehoorapparaat nog niet eens te horen. Desondanks onze twee time-outs liepen wij met een 56-11 achterstand naar de kleedkamer.

 

De mannen van WSV U22 (VR) hebben flink lopen rekenen in de kleedkamer. Zij waren namelijk tot de conclusie gekomen dat als je ieder kwart 25 punten maakt, dat je dan precies 100 punten scoort. Klasse rekenwerk jongens!. Dit hebben wij dan ook het hele derde kwart moeten aanhoren, samen met de vraag: “Wat is Olst?!”, misschien een idee om ook topografie te gaan bestuderen naast het rekenwerk ;). Met een tussenstand van 75-21 klonk de zoomer door de zaal.

 

Turnovers, geen strucuur en weinig energie. Dit waren allemaal factoren die tijdens dit fiasco opspeelde. Genoeg werk om op te trainen dus, terwijl wij ons aan het afvragen waren wat er überhaupt goed was gegaan, waren de jongens van WSV bezig met het doel om de 100 punten te halen. Dit ging alleen niet zonder slag of stoot, want bijna alles werd gemist. Tot het moment dat de alles beslissende driepunter toch raak ging. 100 punten, WSV kon het geluk niet op. Nou mannen oprecht gefeliciteerd met deze overwinning, jullie waren op ieder vlak de betere partij. De wedstrijd eindigde in 103-29, auw…

 

Volgende week staat er een uitwedstrijd in Emmeloord gepland tegen Ceres. Hier hopen wij dan ook onze eerste 2 punten te pakken van het seizoen.

 

MVP: Wout Ensink, 12 punten

 

~ Sven Linthorst

 

 

Wedstrijdverslag U20 – Olstars vs ZAC

Een volle tribune, maar geen resultaat…

 

Op zaterdag 7 oktober was het dan eindelijk zover, onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Iedereen keek er naar uit, want het was de IJsselderby tegen LB-ZAC. De spelers van ZAC zijn zeker geen onbekende voor ons, dus wij wisten dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden. De vorige ontmoeting met ZAC hadden wij ook maar met één punt verschil gewonnen.

 

Voor dat de wedstrijd begon zat de sfeer er al goed in. De hele tribune zat vol, er moesten zelfs mensen op de grond zitten. Dit gaf ons een goede boost, wat leidde tot een 10-4 voorsprong. Hierna verzwakte wij heel erg, waardoor wij aan het einde van het eerste kwart met 12-16 achterstonden. Volgens de persoonlijke tabbletman van ZAC waren niet alle punten voor ZAC gerekend, hier werd geen gehoor aan gegeven “want de tafel heeft altijd gelijk(!)”, dus moest hij het één en ander aanpassen op zijn tabbletje. Dit was dan ook een kleine tegenvaller voor onze analyticus.

 

Hoeveel energie en fanatisme de toeschouwers ons ook gaven, van goed spel kwam weinig terecht. Er viel helemaal niks te zien van wat wij hadden getraind op de trainingen, hierdoor kon ZAC alleen maar verder uitlopen. Erg zonde, want kwalitatief waren zij niet heel veel beter. Mede door de weinige creativiteit in de aanval, wat resulteerde in de nodige turnovers, stond het aan het einde van het tweede kwart 24-37.

 

In de rust probeerde onze coach nog wat uit met een nieuw bedachte aanval, hier kwam alleen niets van terecht. Hoe vaak wij het ook probeerde niets lukte aan onze kant, dit leidde tot de nodig frustratie. Gelukkig waren wij niet  de enige die gefrustreerd waren, want sommige van de tegenstanders kende niet goed de regels, waardoor zij onnodig kritisch waren. Het publiek bleef achter ons staan, wat ons toch nog wat goede energie gaf. Het derde kwart eindige in 35-53.

 

Het beeld van de gehele wedstrijd zette zich voort in het vierde kwart. Wij kwamen niet meer in ons spel. Hierdoor eindige de wedstrijd in 48-65. Een onnodig verlies, maar waar we veel van kunnen leren. Volgende week wacht ons een moeilijke wedstrijd tegen WSV die op dit moment tweede staan, hier moeten wij dus echt beter spel laten zien.

 

Iedereen die is komen kijken, harstikke bedankt en graag tot de volgende thuiswedstrijd!

 

MVP: Wout Ensink & Brandon Rump, 15 punten

 

~ Sven Linthorst