0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Wedstrijdverslag U20 – The Jugglers vs Olstars

Neuzenknaller en Teamspirit: Overwinning en Avonturen tegen The Jugglers

 

Bijgekomen van de carnvalswedstrijd tegen BCE’78 was het nu tijd voor een wedstrijd in Enschede. Wij kenden The Jugglers nog van vorige seizoenen dus we wisten een beetje wat we konden verwachten. Rond het middaguur reden we met veel zin naar Enschede, want het heeft bijna een maand geduurd dat we weer mochten spelen.

 

Eenmaal aan het warmlopen bleek dat het Jugglers team een aardige teamwissel had doorgevoerd. We kenden amper de spelers wat zorgde voor een beetje onrust. Gelukkig hadden we een goed gevulde staf die ons de gehele wedstrijd konden gaan coachen en aanmoedigen.

 

De wedstrijd begon goed, door lay-ups van Brandon en Sven gevolgd met een driepunter van Wout liepen wij snel uit naar een 2-9 voorsprong. Wij mochten het tempo bepalen en dat ging ons prima af. We konden goed de verschillende aanvallen lopen en af en toe werd er een snelle fast break uitgegooid. Door mede deze fastbreaks konden wij onze voorsprong vergroten naar 4-20. The Jugglers wisten nog een beetje terug te komen naar 10-20, maar doordat iedereen in ons team aan het scoren was konden wij het eerste kwart afsluiten met een 18-34 voorsprong.

 

In het tweede kwart ging het wat rustiger aan, wij wisten allemaal dat dit eigenlijk al een gewonnen wedstrijd was. Wij liepen dit kwart dan ook verder uit naar 22-45.

 

In het derde kwart wisten The Jugglers ook maar vier keer te scoren. Onze verdediging stond goed waardoor er voor ons geen verassingen ontstonden. Wout schoot er nog twee drie punters in waardoor Q3 werd afgefloten met een 30-68 voorsprong.

 

Helaas ging het in het vierde kwart mis… Nee, we gaven onze voorsprong niet uit handen, alleen onze revaliderende speler Daan (nu actief als coach) raakte gewond. Hier kom ik later op terug. Eerst even naar de aanslag op Wout die plaats vond in de laatste 30 seconden van de wedstrijd. Wout kreeg namelijk tijdens zijn lay-up een flinke poffert op zijn neus, wat meteen begon de bloeden. De aanrichter kreeg slechts een p1, maar Wout waren we kwijt. Gelukkig kon er gefacetimed worden met onze eigen verenigingszuster Sandra, die oordeelde dat de neus niet gebroken was. Terugkomend op eigenlijk het dieptepunt van de dag. Dat desondanks Daan niet meespeelde toch eindige op de huisartsenpost van het Deventer Ziekenhuis, dit beloofd wat voor de volgende wedstrijden…

 

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 45 – 86.

 

 

MVP: Wout Ensink & Brandon Rump (30 punten)

Auteur: Sven Linthorst (speler)

Wedstrijdverslag U16 – Flevo Musketiers vs Olstars

Zondagse Avonturen: Olstars U16 Stralen tegen Flevo Musketiers!

 

Voor de u16 stond er een wat ongewone wedstrijd op de planning, er moest namelijk op zondag worden gespeeld. Iets wat niet vaak voorkomt voor de Olstars, dus dit was voor iedereen even schakelen. Om 13.40 vetrokken de vijf spelers richting Lelystad om het op te nemen tegen de Flevo Musketiers.

 

Eenmaal aangekomen bleek dat wij niet als enige een wedstrijd hadden. Het was volle bak in de sporthal, mede hierdoor kon onze wedstrijd pas 15 minuten later beginnen dan gepland. Voor de verandering deze competitie waren de Flevo Musketiers met een klein team. Iets wat ons niet verkeerd uitkwam, omdat wij niet eens een wisselspeler hadden.

 

De wedstrijd begon rustig, na vijf minuten stond het dan ook nog maar 2-2. Hier bracht Izak verandering in door snel een aantal keer achter elkaar te scoren, hierdoor liepen wij uit naar een 2-9 voorsprong. Er werd nog een aantal keer gescoord waardoor het eerste kwart eindigde in 6-15.

 

In het tweede kwart begon de energie er in te hakken. Doordat de u16 maar met vijf spelers was kon er niet gewisseld worden. Door de riante voorsprong leek het dan wel dat de u16 rustig aan kon doen, maar niets bleek minder waar. De Flevo Musketiers kwamen goed terug. Door twee goede schoten van Beran rond de vrijeworplijn bleef de schade enigszins beperkt, maar de grote voorsprong was weg. De u16 ging de rust in met een 24-28 voorsprong.

 

In de rust werd er goed met elkaar besproken wat er beter kon en hoe wij de voorsprong konden behouden en natuurlijk het liefst konden vergroten. Iedereen was het met elkaar eens dat bepaalde dingen beter konden en er werden onderling tips aan elkaar uitgewisseld.

 

De tips werden in de tweede helft goed toegepast. Door mooi samenspel konden Manuel en Julian een aantal keer goed scoren. Eer werd telkens net dat ene extra paasje gegeven waardoor er rust genomen kon worden in de aanval. Een rust die echt nodig was, omdat de tegenstanders maar door bleven wisselen. Q3 werd afgefloten met een 37-46 voorsprong.

 

De goede lijn van het derde kwart werd doorgetrokken naar de laatste kwart van de wedstrijd. Iedereen speelde goed samen en er werd goed verdedigd. Manuel maakte het nog even spannend om halverwege het vierde kwart zijn vierde fout te maken, maar de Flevo Musketiers konden het niet voor elkaar krijgen om op ons in te lopen. De wedstrijd eindigde in een 43-62 overwinning.

 

MVP: Manuel Veld (23 punten)

Auteur: Sven Linthorst (coach)

Wedstrijdverslag U20 – Kikkers vs Olstars

Olstars U20 kwaakt een toontje te laag

 

Na een niet zo denderend eerste seizoenshelft brak afgelopen zaterdag 9 december de laatste wedstrijd van dit jaar aan. Dit keer tegen de Kikkers uit Borne.

 

We kwamen aan in de regen bij een sporthal nog ouder dan onze eigen vertrouwde Hooiberg. Er stonden een paar borden met aanwijzingen, maar deze bleken niet te kloppen, waardoor we de ingang van deze bunker niet konden vinden. Gelukkig was daar een medewerker van Kids-City die ons wat te drinken aanbood, gelukkig… we waren dus niet uitgekomen bij een spooksporthal.

 

Omdat de tijd toch wel begon te dringen besloten we een belletje te wagen met het contactpersoon van de Kikkers. We kregen wat aanwijzingen en jahoor, we vonden de ingang. 

 

Er was nog een wedstrijd bezig tussen de dames van de Kikkers en het altijd gezellige Nijverdal. Dit liep erg uit, want er had een heel slachtveld plaatsgevonden. Dit gaf ons de tijd om onze super “deluxe” kleedkamer te ontdekken. Deze kleedkamer had zelfs een eigen sportzaal, wat een service. Daar kan het tabletmannentje van ZAC nog wat van leren.

 

Een half uur na de oorspronkelijke begintijd konden wij dan eindelijk beginnen aan de wedstrijd tegen de Kikkers. Zij kozen ervoor om in een zone te spelen, waardoor Daan direct genoodzaakt was om een time-out aan te vragen. Na deze time-out moesten we nog aardig inkomen, want we stonden direct achter met 8-0, dus toen besloten we maar om onze specialiteit in te zetten en om de Kikkers helemaal kapot te schieten. Dit werd een succes, want na driepunters van Wout en Sven konden we de stand terugkeren naar  een 15-15, wat tevens ook de eindstand was van het eerste kwart.

 

We bleven het schieten doorzetten in het tweede kwart, driepunters van o.a. Daan, Brandon en Sven zorgde voor de nodige conform na de vele bijzondere lay-ups die de Kikkers maakte, zij sprongen namelijk als echte kikkers door onze verdediging heen, waardoor ze veel wisten te scoren. Q2 eindige dan ook in 37-36.

 

Het statische spel van de eerste helft werd doorgetrokken naar het derde kwart. Dit keer met een twist, want we hadden afgesproken om de laatste twee minuten te pushen. Dit leverde niet extreem veel op, maar wel een voorsprong van 55-56.

 

Het begin van Q4 begon goed, door scores van Daan en Matea liepen we uit naar een 58-63 voorsprong. Alleen toen ging het mis, de kikkers braken een paar keer goed uit, waardoor het binnen no-time 69-63 was. We kwamen nog een beetje terug (71-68), en Wout schoot er in de laatste seconde nog een driepunter in, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een toch wel teleurstellende 73-72.

 

Na teleurstellende resultaten deze eerste seizoenshelft kijken wij uit naar nieuwe kansen in het nieuwe jaar. Bedankt ieder die zich voor ons heeft ingezet in het jaar 2023!

 

MVP: Wout Ensink (23 punten)

 

~ Sven Linthorst (speler)

 

 

Wedstrijdverslag U16 – Olstars vs ZAC

Olstars u16 zet toon in Zwolle

 

Afgelopen zaterdag 11 november reisde de jongens vanuit Olst naar Zwolle. Na uitwedstrijden te hebben gespeeld in Zeewolde en Lelystad was dit wel even lekker, gewoon lekker dichtbij de vertrouwde Hooiberg.

 

Een paar maanden geleden speelde de u16 ook al tegen ZAC, deze wedstrijd werd dik verloren, 34-73. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden.

 

Aangekomen in Topsporthal Landstede werd er enthousiast begonnen aan de warming-up. Er werd daarnaast aandachtig geluisterd naar de tactische bespreking die Sven gaf in de kleedkamer. Na weken trainen was het dan zover om de tactieken uit te proberen tijdens een wedstrijd.

 

De wedstrijd begon machtig, we stonden in no-time 4 punten achter. De u16 werd nog eens even goed wakker geschud, en wist dat er echt hard gewerkt moest worden, om überhaupt kans te maken op de eerste overwinning van dit seizoen. De gebroeders Eggersman gaven een tandje bij en zorgde samen voor een 4-8 voorsprong. Na een paar scorens over en weer en een driepunter van ZAC in de laatste seconde van het eerste kwart eindige de eerste periode in een 13-10 achterstand.

 

Door de coaches werd er nog even flink gehamerd op de offensieve aanval en de tweede kwart kon beginnen. De u16 begon elkaar nog eens te wijzen op de play, dit werkte heel goed, want de drie punter achterstand werd omgewerkt naar een 17-22 voorsprong. De scheidsrechter (tevens ook het tabletmannentje bij de U20 wedstrijd) wees ons nog even op een paar spelregels die volgens hem overtreden werden (maar waar geen één keer voor is gefloten) en het aanvallende spel kon weer doorgaan. De tweede kwart eindige in een nette maar krappe 21-26 voorsprong.

 

De vloek die eerst over Olstars u20 waarbij er heel slecht spel wordt gespeeld in de derde kwart bleek ook te gelde voor de u16, want onze voorsprong werd binnen een paar aanvallen uit handen gegeven, hierdoor stonden wij 33-30 achter. Gelukkig was Manuel daar met een fastbreak waar een fout werd gemaakt door ZAC, waardoor Manuel twee vrije worpen kreeg. Even rust voor de u16 om zich even weer te herpakken. De twee vrijeworpen geraakt en Izak scoorde daarna direct, waardoor de u16 weer voorstond met 33-35. De wedstrijd ging erg gelijk op. Dit gold eigenlijk voor het hele derde kwart, want dit kwart eindige in 40-38 in het voordeel van ZAC.

 

Kristan besloot aan het begin van het vierde kwart om even met wat assistjes te strooien, waardoor er vier keer achter elkaar gemakkelijk gescoord kon worden. 42-47 in ons voordeel. Na een time-out van de tegenstanders kwam ZAC goed terug (48-49), dit bleek alleen niet voldoende. Door scores van Midas, Manuel en Izak liep de voorsprong uit tot 48-55. Wat tevens ook de eindstand was.

 

De u16 nam dus de eerste 2 punten mee naar Olst. Klasse gedaan jongens!

 

Aankomende zaterdag 18 november speelt de u16 om 15:00 een wedstrijd tegen de Snipers uit Zeewolde.

 

MVP: Izak Eggersman (22 punten)

 

~ Sven Linthorst (coach)

Wedstrijdverslag U20 – Olstars vs Jugglers

Triomf in De Hooiberg: Olstars U20 Behaalt Eerste Overwinning tegen The Jugglers U20

 

Na alweer een verliespartij voor de Olstars U20 afgelopen keer begon het er somber uit te zien aan de Hooiberglaan. Wij stonden onderaan met een schappelijk -2 punten, ook opzich een knappe prestatie.

 

De eerste wedstrijd van dit seizoen hebben wij ook gespeeld tegen The Jugglers, toen in Enschede. Daar hadden we gezien dat wij kwalitatief wel beter waren, het was dan toen ook enorm tegenvallen dat we verloorde met 65-45. We wisten dan ook, als we een wedstrijd wilde winnen, moest dat deze wedstrijd zijn. 16:45 uur stonden we dan ook klaar voor de sprongbal in een prachtig aangeklede zaal (al zeg ik het zelf) om te strijden voor de overwinning.

 

De wedstrijd begon heel traag, wij mochten het spel bepalen. Iets wat wij niet waren gewend het huidige seizoen. Net zoals de vorige keer scoorde Matea de eerste vier punten. Samen met een score van Wout stonden wij halverwege het eerste kwart voor met 6-0 (!). Hierna wisten beide ploegen ieder nog drie keer te scoren. Het eerste kwart eindige in 12-6.

 

En dan nu iets historisch. In het tweede kwart is het voor het eerst in een hele lange tijd gelukt om vanuit onze play -ja mensen wij hebben ook een play- te scoren. Een prachtige lay-up bekroonde dit harde werk. We bleven maar scoren en goed verdedigen, waardoor we voor kwamen te staan met 22-6. Om deze mooie helft af te sluiten, werd er door mezelf (een beetje poggen) een buzzerbeater gescoord in de vorm van een driepunter. De u20 ging dan ook met een 29-16 voorsprong in.

 

Tijdens de rust werd ons één ding heel duidelijk gemaakt. NIET VERZWAKKEN IN HET DERDE KWART. Allemaal toch wel een beetje ongerust, omdat het niet de eerste keer zou zijn waar wij de hele wedstrijd verpesten in het derde kwart. Spoiler Alert: Dit gebeurde niet. We bleven maar aanvallen en prima verdedigen, The Jugglers wisten niet wat hun overkwamen, bij iedere wanhoopsdaad van de mannen uit Enschede gaven wij een beetje gas meer. De ene naar de andere lay-up ging erin, wat resulteerde in een 49-29 voorsprong.

 

Het vierde kwart, het publiek was dol enthousiast, maar we bleven op onze hoede, want eerlijk is eerlijk: dit zijn wij niet gewent, dat bij zo voorstaan aan het begin van de laatste tien minuten. We bleven doorgaan en ons spel spelen, fast-breaks en lekker rond passen, samen als team verdedigen en er dan een paar vooruit sturen om het af te maken. Bij een 56-31 tussenstand versliepen wij een klein beetje. The Jugglers scoorde drie keer achter elkaar (56-37).  We lachte even en we gingen door, nog een paar fastbreaks en toen ging de zoomer. 70-37!!! En mooie, grote en vooral verdiende overwinning voor het Olstars u20 team.

 

Eindelijk hadden we gewonnen, wat zorgde wat het nodigde zelfvertrouwen. Dit vertrouwen hebben we zeker nodig, aangezien de volgende wedstrijd tegen de snipende Snipers is.

 

MVP: Wout Ensink (27 punten)

 

~ Sven Linthorst (Speler)