0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Blamage in Apeldoorn

 

Na drie wedstrijden oprij verloren te hebben ging de U20 met een kleine tegenzin richting Apeldoorn, omdat de tegenstander al zijn wedstrijden had gewonnen. In het oranje gekleed – ja alweer mochten wij ons vertonen in ons mooiste kledij – kwamen wij ruim op tijd aan. Aan voorbereiding geen gebrek dus.

 

Na een lange zoektocht naar een coach heeft onze blessure koning de keuze gemaakt om ons te coachen. Verassend genoeg duurde dit voor maar twee minuten, want Daan bloeide op tot een “fitte” speler. Tijdens deze twee minuten begonnen wij heel sterk. In no-time stonden wij op 8 punten (Matea scoorde de eerste 4(!)). Dit leek alleen wel alles te zijn wat wij hadden, want WSV kwam goed terug. Na een hoop geschreeuw en gemopper vanuit WSV eindigde het eerste kwart in 23-8.

 

In het tweede kwart hebben wij het trieste dieptepunt bereikt om maar 3 punten te scoren. Klasse Daan en Matea voor deze 3 belangrijke punten. Ons energieniveau lag ongeveer hetzelfde als het enthousiasme van de scheidsrechters. Hun gefluit was met een gehoorapparaat nog niet eens te horen. Desondanks onze twee time-outs liepen wij met een 56-11 achterstand naar de kleedkamer.

 

De mannen van WSV U22 (VR) hebben flink lopen rekenen in de kleedkamer. Zij waren namelijk tot de conclusie gekomen dat als je ieder kwart 25 punten maakt, dat je dan precies 100 punten scoort. Klasse rekenwerk jongens!. Dit hebben wij dan ook het hele derde kwart moeten aanhoren, samen met de vraag: “Wat is Olst?!”, misschien een idee om ook topografie te gaan bestuderen naast het rekenwerk ;). Met een tussenstand van 75-21 klonk de zoomer door de zaal.

 

Turnovers, geen strucuur en weinig energie. Dit waren allemaal factoren die tijdens dit fiasco opspeelde. Genoeg werk om op te trainen dus, terwijl wij ons aan het afvragen waren wat er überhaupt goed was gegaan, waren de jongens van WSV bezig met het doel om de 100 punten te halen. Dit ging alleen niet zonder slag of stoot, want bijna alles werd gemist. Tot het moment dat de alles beslissende driepunter toch raak ging. 100 punten, WSV kon het geluk niet op. Nou mannen oprecht gefeliciteerd met deze overwinning, jullie waren op ieder vlak de betere partij. De wedstrijd eindigde in 103-29, auw…

 

Volgende week staat er een uitwedstrijd in Emmeloord gepland tegen Ceres. Hier hopen wij dan ook onze eerste 2 punten te pakken van het seizoen.

 

MVP: Wout Ensink, 12 punten

 

~ Sven Linthorst