0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Een volle tribune, maar geen resultaat…

 

Op zaterdag 7 oktober was het dan eindelijk zover, onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Iedereen keek er naar uit, want het was de IJsselderby tegen LB-ZAC. De spelers van ZAC zijn zeker geen onbekende voor ons, dus wij wisten dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden. De vorige ontmoeting met ZAC hadden wij ook maar met één punt verschil gewonnen.

 

Voor dat de wedstrijd begon zat de sfeer er al goed in. De hele tribune zat vol, er moesten zelfs mensen op de grond zitten. Dit gaf ons een goede boost, wat leidde tot een 10-4 voorsprong. Hierna verzwakte wij heel erg, waardoor wij aan het einde van het eerste kwart met 12-16 achterstonden. Volgens de persoonlijke tabbletman van ZAC waren niet alle punten voor ZAC gerekend, hier werd geen gehoor aan gegeven “want de tafel heeft altijd gelijk(!)”, dus moest hij het één en ander aanpassen op zijn tabbletje. Dit was dan ook een kleine tegenvaller voor onze analyticus.

 

Hoeveel energie en fanatisme de toeschouwers ons ook gaven, van goed spel kwam weinig terecht. Er viel helemaal niks te zien van wat wij hadden getraind op de trainingen, hierdoor kon ZAC alleen maar verder uitlopen. Erg zonde, want kwalitatief waren zij niet heel veel beter. Mede door de weinige creativiteit in de aanval, wat resulteerde in de nodige turnovers, stond het aan het einde van het tweede kwart 24-37.

 

In de rust probeerde onze coach nog wat uit met een nieuw bedachte aanval, hier kwam alleen niets van terecht. Hoe vaak wij het ook probeerde niets lukte aan onze kant, dit leidde tot de nodig frustratie. Gelukkig waren wij niet  de enige die gefrustreerd waren, want sommige van de tegenstanders kende niet goed de regels, waardoor zij onnodig kritisch waren. Het publiek bleef achter ons staan, wat ons toch nog wat goede energie gaf. Het derde kwart eindige in 35-53.

 

Het beeld van de gehele wedstrijd zette zich voort in het vierde kwart. Wij kwamen niet meer in ons spel. Hierdoor eindige de wedstrijd in 48-65. Een onnodig verlies, maar waar we veel van kunnen leren. Volgende week wacht ons een moeilijke wedstrijd tegen WSV die op dit moment tweede staan, hier moeten wij dus echt beter spel laten zien.

 

Iedereen die is komen kijken, harstikke bedankt en graag tot de volgende thuiswedstrijd!

 

MVP: Wout Ensink & Brandon Rump, 15 punten

 

~ Sven Linthorst