0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Triomf in De Hooiberg: Olstars U20 Behaalt Eerste Overwinning tegen The Jugglers U20

 

Na alweer een verliespartij voor de Olstars U20 afgelopen keer begon het er somber uit te zien aan de Hooiberglaan. Wij stonden onderaan met een schappelijk -2 punten, ook opzich een knappe prestatie.

 

De eerste wedstrijd van dit seizoen hebben wij ook gespeeld tegen The Jugglers, toen in Enschede. Daar hadden we gezien dat wij kwalitatief wel beter waren, het was dan toen ook enorm tegenvallen dat we verloorde met 65-45. We wisten dan ook, als we een wedstrijd wilde winnen, moest dat deze wedstrijd zijn. 16:45 uur stonden we dan ook klaar voor de sprongbal in een prachtig aangeklede zaal (al zeg ik het zelf) om te strijden voor de overwinning.

 

De wedstrijd begon heel traag, wij mochten het spel bepalen. Iets wat wij niet waren gewend het huidige seizoen. Net zoals de vorige keer scoorde Matea de eerste vier punten. Samen met een score van Wout stonden wij halverwege het eerste kwart voor met 6-0 (!). Hierna wisten beide ploegen ieder nog drie keer te scoren. Het eerste kwart eindige in 12-6.

 

En dan nu iets historisch. In het tweede kwart is het voor het eerst in een hele lange tijd gelukt om vanuit onze play -ja mensen wij hebben ook een play- te scoren. Een prachtige lay-up bekroonde dit harde werk. We bleven maar scoren en goed verdedigen, waardoor we voor kwamen te staan met 22-6. Om deze mooie helft af te sluiten, werd er door mezelf (een beetje poggen) een buzzerbeater gescoord in de vorm van een driepunter. De u20 ging dan ook met een 29-16 voorsprong in.

 

Tijdens de rust werd ons één ding heel duidelijk gemaakt. NIET VERZWAKKEN IN HET DERDE KWART. Allemaal toch wel een beetje ongerust, omdat het niet de eerste keer zou zijn waar wij de hele wedstrijd verpesten in het derde kwart. Spoiler Alert: Dit gebeurde niet. We bleven maar aanvallen en prima verdedigen, The Jugglers wisten niet wat hun overkwamen, bij iedere wanhoopsdaad van de mannen uit Enschede gaven wij een beetje gas meer. De ene naar de andere lay-up ging erin, wat resulteerde in een 49-29 voorsprong.

 

Het vierde kwart, het publiek was dol enthousiast, maar we bleven op onze hoede, want eerlijk is eerlijk: dit zijn wij niet gewent, dat bij zo voorstaan aan het begin van de laatste tien minuten. We bleven doorgaan en ons spel spelen, fast-breaks en lekker rond passen, samen als team verdedigen en er dan een paar vooruit sturen om het af te maken. Bij een 56-31 tussenstand versliepen wij een klein beetje. The Jugglers scoorde drie keer achter elkaar (56-37).  We lachte even en we gingen door, nog een paar fastbreaks en toen ging de zoomer. 70-37!!! En mooie, grote en vooral verdiende overwinning voor het Olstars u20 team.

 

Eindelijk hadden we gewonnen, wat zorgde wat het nodigde zelfvertrouwen. Dit vertrouwen hebben we zeker nodig, aangezien de volgende wedstrijd tegen de snipende Snipers is.

 

MVP: Wout Ensink (27 punten)

 

~ Sven Linthorst (Speler)