0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Olstars U20 kwaakt een toontje te laag

 

Na een niet zo denderend eerste seizoenshelft brak afgelopen zaterdag 9 december de laatste wedstrijd van dit jaar aan. Dit keer tegen de Kikkers uit Borne.

 

We kwamen aan in de regen bij een sporthal nog ouder dan onze eigen vertrouwde Hooiberg. Er stonden een paar borden met aanwijzingen, maar deze bleken niet te kloppen, waardoor we de ingang van deze bunker niet konden vinden. Gelukkig was daar een medewerker van Kids-City die ons wat te drinken aanbood, gelukkig… we waren dus niet uitgekomen bij een spooksporthal.

 

Omdat de tijd toch wel begon te dringen besloten we een belletje te wagen met het contactpersoon van de Kikkers. We kregen wat aanwijzingen en jahoor, we vonden de ingang. 

 

Er was nog een wedstrijd bezig tussen de dames van de Kikkers en het altijd gezellige Nijverdal. Dit liep erg uit, want er had een heel slachtveld plaatsgevonden. Dit gaf ons de tijd om onze super “deluxe” kleedkamer te ontdekken. Deze kleedkamer had zelfs een eigen sportzaal, wat een service. Daar kan het tabletmannentje van ZAC nog wat van leren.

 

Een half uur na de oorspronkelijke begintijd konden wij dan eindelijk beginnen aan de wedstrijd tegen de Kikkers. Zij kozen ervoor om in een zone te spelen, waardoor Daan direct genoodzaakt was om een time-out aan te vragen. Na deze time-out moesten we nog aardig inkomen, want we stonden direct achter met 8-0, dus toen besloten we maar om onze specialiteit in te zetten en om de Kikkers helemaal kapot te schieten. Dit werd een succes, want na driepunters van Wout en Sven konden we de stand terugkeren naar  een 15-15, wat tevens ook de eindstand was van het eerste kwart.

 

We bleven het schieten doorzetten in het tweede kwart, driepunters van o.a. Daan, Brandon en Sven zorgde voor de nodige conform na de vele bijzondere lay-ups die de Kikkers maakte, zij sprongen namelijk als echte kikkers door onze verdediging heen, waardoor ze veel wisten te scoren. Q2 eindige dan ook in 37-36.

 

Het statische spel van de eerste helft werd doorgetrokken naar het derde kwart. Dit keer met een twist, want we hadden afgesproken om de laatste twee minuten te pushen. Dit leverde niet extreem veel op, maar wel een voorsprong van 55-56.

 

Het begin van Q4 begon goed, door scores van Daan en Matea liepen we uit naar een 58-63 voorsprong. Alleen toen ging het mis, de kikkers braken een paar keer goed uit, waardoor het binnen no-time 69-63 was. We kwamen nog een beetje terug (71-68), en Wout schoot er in de laatste seconde nog een driepunter in, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een toch wel teleurstellende 73-72.

 

Na teleurstellende resultaten deze eerste seizoenshelft kijken wij uit naar nieuwe kansen in het nieuwe jaar. Bedankt ieder die zich voor ons heeft ingezet in het jaar 2023!

 

MVP: Wout Ensink (23 punten)

 

~ Sven Linthorst (speler)