0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Olstars u16 zet toon in Zwolle

 

Afgelopen zaterdag 11 november reisde de jongens vanuit Olst naar Zwolle. Na uitwedstrijden te hebben gespeeld in Zeewolde en Lelystad was dit wel even lekker, gewoon lekker dichtbij de vertrouwde Hooiberg.

 

Een paar maanden geleden speelde de u16 ook al tegen ZAC, deze wedstrijd werd dik verloren, 34-73. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden.

 

Aangekomen in Topsporthal Landstede werd er enthousiast begonnen aan de warming-up. Er werd daarnaast aandachtig geluisterd naar de tactische bespreking die Sven gaf in de kleedkamer. Na weken trainen was het dan zover om de tactieken uit te proberen tijdens een wedstrijd.

 

De wedstrijd begon machtig, we stonden in no-time 4 punten achter. De u16 werd nog eens even goed wakker geschud, en wist dat er echt hard gewerkt moest worden, om überhaupt kans te maken op de eerste overwinning van dit seizoen. De gebroeders Eggersman gaven een tandje bij en zorgde samen voor een 4-8 voorsprong. Na een paar scorens over en weer en een driepunter van ZAC in de laatste seconde van het eerste kwart eindige de eerste periode in een 13-10 achterstand.

 

Door de coaches werd er nog even flink gehamerd op de offensieve aanval en de tweede kwart kon beginnen. De u16 begon elkaar nog eens te wijzen op de play, dit werkte heel goed, want de drie punter achterstand werd omgewerkt naar een 17-22 voorsprong. De scheidsrechter (tevens ook het tabletmannentje bij de U20 wedstrijd) wees ons nog even op een paar spelregels die volgens hem overtreden werden (maar waar geen één keer voor is gefloten) en het aanvallende spel kon weer doorgaan. De tweede kwart eindige in een nette maar krappe 21-26 voorsprong.

 

De vloek die eerst over Olstars u20 waarbij er heel slecht spel wordt gespeeld in de derde kwart bleek ook te gelde voor de u16, want onze voorsprong werd binnen een paar aanvallen uit handen gegeven, hierdoor stonden wij 33-30 achter. Gelukkig was Manuel daar met een fastbreak waar een fout werd gemaakt door ZAC, waardoor Manuel twee vrije worpen kreeg. Even rust voor de u16 om zich even weer te herpakken. De twee vrijeworpen geraakt en Izak scoorde daarna direct, waardoor de u16 weer voorstond met 33-35. De wedstrijd ging erg gelijk op. Dit gold eigenlijk voor het hele derde kwart, want dit kwart eindige in 40-38 in het voordeel van ZAC.

 

Kristan besloot aan het begin van het vierde kwart om even met wat assistjes te strooien, waardoor er vier keer achter elkaar gemakkelijk gescoord kon worden. 42-47 in ons voordeel. Na een time-out van de tegenstanders kwam ZAC goed terug (48-49), dit bleek alleen niet voldoende. Door scores van Midas, Manuel en Izak liep de voorsprong uit tot 48-55. Wat tevens ook de eindstand was.

 

De u16 nam dus de eerste 2 punten mee naar Olst. Klasse gedaan jongens!

 

Aankomende zaterdag 18 november speelt de u16 om 15:00 een wedstrijd tegen de Snipers uit Zeewolde.

 

MVP: Izak Eggersman (22 punten)

 

~ Sven Linthorst (coach)