0643145763 info@olstars.nl
Select Page

Zondagse Avonturen: Olstars U16 Stralen tegen Flevo Musketiers!

 

Voor de u16 stond er een wat ongewone wedstrijd op de planning, er moest namelijk op zondag worden gespeeld. Iets wat niet vaak voorkomt voor de Olstars, dus dit was voor iedereen even schakelen. Om 13.40 vetrokken de vijf spelers richting Lelystad om het op te nemen tegen de Flevo Musketiers.

 

Eenmaal aangekomen bleek dat wij niet als enige een wedstrijd hadden. Het was volle bak in de sporthal, mede hierdoor kon onze wedstrijd pas 15 minuten later beginnen dan gepland. Voor de verandering deze competitie waren de Flevo Musketiers met een klein team. Iets wat ons niet verkeerd uitkwam, omdat wij niet eens een wisselspeler hadden.

 

De wedstrijd begon rustig, na vijf minuten stond het dan ook nog maar 2-2. Hier bracht Izak verandering in door snel een aantal keer achter elkaar te scoren, hierdoor liepen wij uit naar een 2-9 voorsprong. Er werd nog een aantal keer gescoord waardoor het eerste kwart eindigde in 6-15.

 

In het tweede kwart begon de energie er in te hakken. Doordat de u16 maar met vijf spelers was kon er niet gewisseld worden. Door de riante voorsprong leek het dan wel dat de u16 rustig aan kon doen, maar niets bleek minder waar. De Flevo Musketiers kwamen goed terug. Door twee goede schoten van Beran rond de vrijeworplijn bleef de schade enigszins beperkt, maar de grote voorsprong was weg. De u16 ging de rust in met een 24-28 voorsprong.

 

In de rust werd er goed met elkaar besproken wat er beter kon en hoe wij de voorsprong konden behouden en natuurlijk het liefst konden vergroten. Iedereen was het met elkaar eens dat bepaalde dingen beter konden en er werden onderling tips aan elkaar uitgewisseld.

 

De tips werden in de tweede helft goed toegepast. Door mooi samenspel konden Manuel en Julian een aantal keer goed scoren. Eer werd telkens net dat ene extra paasje gegeven waardoor er rust genomen kon worden in de aanval. Een rust die echt nodig was, omdat de tegenstanders maar door bleven wisselen. Q3 werd afgefloten met een 37-46 voorsprong.

 

De goede lijn van het derde kwart werd doorgetrokken naar de laatste kwart van de wedstrijd. Iedereen speelde goed samen en er werd goed verdedigd. Manuel maakte het nog even spannend om halverwege het vierde kwart zijn vierde fout te maken, maar de Flevo Musketiers konden het niet voor elkaar krijgen om op ons in te lopen. De wedstrijd eindigde in een 43-62 overwinning.

 

MVP: Manuel Veld (23 punten)

Auteur: Sven Linthorst (coach)